Läs den fantastiska historen om Mumien the story

Bakgrunden

På hösten 2002 läste vi om ”unlocking of cellphones” i flera brittiska tidningar. När sedan en amerikans vän behövde låsa upp sin operatörslåsta telefon och det visade sig vara ganska krångligt så föddes idén att starta ett svensk ”upplåsningsföretag”. Mumien the story tog sin början

Starten

Sagt och gjort. Mumien slår upp sina virtuella dörrar i november 2003. Smygstarten går av stapeln den 12 november. Den 26 november skickas de första pressreleaserna till media om den smått revolutionerande tjänsten ”upplåsning av operatörslåsta mobiltelefoner”.

Affärsidén

Var från början att ge Skandinaviska mobiltelefonanvändare möjligheten att själva välja vilken operatör de ville använda. Detta genom att alltid använda oss av den senaste tekniken och informationen på marknaden. Detta har efterhand utökats med tjänster som expressreparationer av Smartphones, iPhones, iPads och Macbook datorer och laga mobiltjänsten .

Media

Reaktionerna låter inte vänta på sig. När Aftonbladet släpper nyheten om mumien.se den 26 november 2003 ökar besökarantalet så kraftigt att både telefonen och hemsidan brakar ihop. Föga hade vi kunnat ana att intresset skulle bli så stort.

En riktig butik

Till en början erbjöd vi enbart upplåsning av Nokia, Siemens och Panasonic via kod. Men ganska snart står det klart att majoriteten av kunderna vill låsa upp telefoner som kräver handpåläggning. Dessa modeller måste skickas fysiskt. Varför vi under december månad måste omstrukturera vad som var tänkt att vara en ren internethandel till att bli ett fysiskt serviceställe. Och efterfrågan att laga mobilen ökar

Succé

Under våren uppmärksammas mumien.se i flera tidningsartiklar och succén bara växer. En av ägarna nämner för sin flickvän under mars månad 2004 att nu måste det lugna ner sig snart. För nu känns det som att alla Sveriges telefoner varit här och vänt.

Nya rekord

Så var inte fallet. September månad 2004 (10 månader efter starten) är den bästa månaden dittills.
Den första november 2005 öppnade vi vår helt nya butik på Gibraltargatan i Göteborg. Nu 2019 har vi haft vår butik i hela 14 år. Fantastiskt.

Just nu

Under våren och sommaren 2019 har vi lagt till två produktnyheter i vårt reparationssortiment. Dels reparerar vi nästan alla förekommande fel på Xiaomi Mijia M365 elektrisk scooter. Och nu har vi precis börjat att reparera Garmin Edge cykeldatorer. Mumien the story fortsätter.

Namnet

Nästan alla kunder som kommer in i vår butik frågar varför vi valt det udda namnet Mumien för att laga mobil. Namnet kläcktes av en av grundarna efter att ha sett filmen ”return of the mummy”. Efter hand så har vi dock kommit på att namnet är jättebra eftersom kunderna tenderar att komma ihåg namnet och därför har lätt för att rekommendera det till sina vänner.