Byta skärm iPhone

Byta skärm på iPhone

Hur går det till egentligen. Ja, först måste man öppna iPhonen med två skruvar som lossas. Sen får man liksom försiktigt bända upp telefonen utan att för den delen skada någon känslig elektronik eller tunn kabel. Att byta skärm på iPhone är annorlunda än skärmbyte på iPhone 6. Framförallt för att kablarna sitter på sidan av telefonen och inte upptill.

Hur fortsätter reparationen

Sen lossar man på alla små metalbleck som håller kablarna på plats. Och sen till slut lossar man flexkablarna som går till skärmen. Först efter det kan man byta skärm på iPhone. Då lossaar man på alla skruvar som håller ihop skärmen och lossar på högtalarmodulen och hemknappen. Sen kan man byta skärmen.

Vi på Mumien använder två olika typer av skärmar. Dels så kallade OEM skärmar som kan upplevas som lite ”kallare” i ljuset än original skärmar. Dels original skärmar som är precis som en Apple original skärm. Priset skiljer sig npgra hundra lappar mellan dom olika modellerna. Valet är fritt. Vi har oftast båda kvaliteterna på lager i butiken.

När man väl  bytt själva skärmen på iPhone så måste man fortsätta att byta hemknappen med eftersom den är parad ihop med moderkortet på just din telefon. Så man kan alltså inte sätta i en ny hemknapp. Om man gör sönder hemknappen eller flexkabeln till hemknappen under byta skärm iPhone så är den förstörd för all framtid. Då gäller det att teknikern är kvalificerad som våra certifierade tekniker som inte lämnar något åt slumpen och som arbetat med mobiltelefoner sedan starten 2003.

En annan sak som är viktig med byta skärm på iPhone är att man passar in skärmen perfekt i chassit efter reparationen. Speciellt flexkabeln till lcd och touch. Den brukar knöla sig lite och inte riktigt få plats annars.

Vi frågar nästan alltid våra kunder vilken färg dom har på sin iPhone 7 innan byta skärm på iPhone. Det är själva glaset vi undrar om. Det kan antingen vara vitt eller svart.

Man kan inte använda iPhone 8 skärmar i iPhone 7 eller tvärtom. Dom är inte kompatibla med varnadra. En annan sak som vi märkt är att man ibland kan se en förhöjd batteriförbrukning om man går runt med en krossad skärm. Därför är det bättre att byta skärm på iPhone 7 så fort som möjligt så att det inte kommer in fukt eller smuts i telefonen heller. Väkommen till oss på mumien med din telefon för reparation.