Batteribyte iPhone

Batteribyte iPhone. Ja det tar inte många år innan det är dags att byta batteri. Efter cirka 1,5 år – 2 år är det dags beroende på hur flitigt du använder din iPhone. Batteribyte iPhone är nödvändigt när du märker att batteriet inte räcker ens en halv dag och att batteriet går ner hastigt från exempelvis 30% till noll och iPhonen dör.

Du kan själv kontrollera batteribyte iPhone i funktionen batterihälsa

Visar batterihälsan och rekommenderar ett eventuellt batteribyte på iPhone. De finns i Inställningar, Batteri,  Batterihälsa.

 

Om litiumjonbatterier

iPhone-batterierna innehåller litiumjonteknik. Jämfört med äldre generationers batteriteknik laddas litiumjonbatterier snabbare, håller längre och har högre energidensitet, vilket ger längre batteritid i en lättare förpackning. Ett uppladdningsbart litiumjonbatteri är för närvarande det bästa alternativet tekniskt sett för din enhet. Läs mer om litiumjonbatterier.

Försämrad batterihälsa

Om batteriets hälsa har försämrats betydligt kan meddelandet nedan visas:

Batteriets hälsa är kraftigt försämrad. En auktoriserad Apple-servicepartner kan byta batteriet så att prestanda och kapacitet återskapas. Mer om servicealternativ …

Det här meddelandet anger inte ett säkerhetsfel. Batteriet kan fortfarande användas. Men du kan lägga märke till betydande batteri- och prestandaproblem. Ett nytt batteri kommer att förbättra användningen.

Maximal kapacitet för batteriet

Skärmen Batterihälsa innehåller information om batteriets maximala kapacitet och kapacitet för toppbelastning.

Det här är ett mått på batteriets kapacitet i förhållande till när det var nytt. Lägre kapacitet kan leda till färre timmars användning mellan laddningar. Beroende på hur lång tid som har förflutit från att iPhone-enheten tillverkades tills att den aktiverades kan batterikapaciteten visas som något lägre än 100 %.

Ett vanligt batteri är utformat för att behålla upp till 80 % av sin ursprungliga kapacitet vid 500 fullständiga laddningscykler under normala förhållanden. Den ettåriga garantin inkluderar rätt till service av defekta batterier. Om garantin har slutat gälla erbjuder Apple batteriservice mot en avgift. Läs mer om laddningscykler.

Batteribyte iPhone tar cirka 10 minuter att byta hos oss på mumien. Du kan komma in i vår butik på Gibraltargatan 54 och få det bytt på direkten. Eller be oss skicka ett mobilbrev till dig så tar det 24 h att få det bytt.

Vi använder så kallade certifierade batterier som är godkända att användas i Apples telefoner. Alla våra kunder är väldigt nöjda med kvaliteten.

 

batteribyte iPhoneEtt äldre batteri skall bytas ut eftersom det kan orsaka skador på mobilen om det börjar svälla. Då trycker batteriet ut displayen ur ramen. Batteribyte iPhone rekommenderas dessutom om du vill undvika att batteriet exploderar.

Du kan beställa batteribyte iPhone under respektive modell. Här en länk till det vanligaste batteribytet, iPhone 6.